Apa Kang Dirembug Ing Tembang Gambuh Ing Dhuwur

Apa Kang Dirembug Ing Tembang Gambuh Ing Dhuwur

tegesana tembang gambuh ing dhuwurcpt ya kaa ​

1. tegesana tembang gambuh ing dhuwurcpt ya kaa ​


Jawaban:

jawaban terlampir di foto yh


2. tembang gambuh ana ing dhuwur gunane kanggo​


Jawaban:

gendhing / gamelan / pakiran


3. tulisno kang ana ing tembang gambuh​


ini gua kaga maksudnya gimana


4. 33. Pungkasane tembang Gambuh ing dhuwur unine ....​


Jawaban:

tembang e kok mboten wonten

Penjelasan:

berisikan bagaimana berhubungan dengan antarsesama. Tembang mijil adalah tembang yang menceritakan perjalanan hidup manusia dari lahir hingga mati.

Pembahasan

Tembang gambuh

Memiliki 5 guru gatra pada setiapnya bait. Maksudnya adalah tembang gambuh memiliki 5 baris kalimat pada setiap baitnya.

Guru wilangan tembang gambuh yaitu 7, 10, 12, 8, 8. Maksudnya adalah baris pertama terdiri dari 7 suku kata, baris kedua berisi 10 suku kata, dan seterusnya).

Guru lagu tembang gambuh yaitu u, u, i, u, o. Maksudnya adalah baris pertama berakhir dengan vokal u, baris kedua berakhir vokal u, dan seterusnya).

Tembung mijil

Memiliki 6 guru gatra pada setiap baitnya. Maksudnya adalah tembung mijil memiliki 6 baris kalimat pada setiap baitnya.

Guru wilangan tembung mijil yaitu 10, 6, 10, 10, 6, 6. Maksudnya adalah baris pertama terdiri dari 10 suku kata, baris kedua berisi 6 suku kata, dan seterusnya

Guru lagu tembung mijil yaitu i, o, e, i, i, o. Maksudnya adalah akhir suku kata dari masing-masing kalimat bervokal i, o, e, i, i, o.

Jadi,

Aturan guru gatra, guru lagu dan guru wilangan tembang gambuh yaitu 7u - 10u - 12i - 8u - 8o.

Aturan guru gatra, guru lagu dan guru wilangan tembang mijil yaitu 10i - 6o - 10e - 10i - 6i - 6

MAAF KALO SALAH


5. apa sing dirembug ing tembang gambuh sing ping papat


wonten pada papat tembang gambuh ngrembug bab peribahasan adiguna adigang adigung

6. tembang Gambuh ing dhuwur kuwi pitutur bab apa ​


Jawaban:

duwur ngendi?? gambar wae ora ono..

Penjelasan:

maaf gk iso jwab gambre gak ono


7. golekana tembung kang angel ing tembung gambuh ing dhuwur​


Jawaban:

Sekar gambuh ping catur,(Tembang gambuh keempat)

Kang cinatur polah kang kalantur,(Yang dibicarakan tentang perilaku yang kebablasan)

Tanpa tutur katula-tula katali,(Tanpa nasihat terjerat penderitaan)

Kadaluwarsa kapatuh,(Terlanjur menjadi kebiasaan)

Kapatuh pan dadi awon.(Kebiasaan bisa berakibat buruk)


8. Tembang gambuh ing dhuwur nduweni ... gatra


jawabannya sebagai berikut:

5 gatra

5 gatra

Semoga
Membantu
Yah

9. Apa isi tembang Gambuh ing ndhuwur!Apa pesen kang kinandhut tembang gambuh ing ndhuwur!​


Jawaban:

hormat ti guru

Penjelasan:

maaf kalo salah


10. Polah apa sing dirembug ing tembang gambuh ping catur?


Polah sing dirembug ing tembang sekar gambuh ping catur yoiku polah ala sing ora bisa dikendalekne. Ing endhi polah kuwi kudu diwarahi ben ora dadi kebiasaan.

Tingkah laku yang dibahas dalam tembang sekar gambuh ping catur adalah tingkah laku buruk yang tidak dapat dikendalikan. Di mana tingkah laku tersebut harus dinasehati agar tidak menjadi kebiasaan.

Pembahasan

Tembang gambuh merupakan salah satu dari beberapa jenis tembang Macapat. Tembang ini menjelaskan tentang bagaimana mencari teman atau pasangan yang cocok dalam membawa kebaikan. Pada soal diatas membahas tentang pupuh gambuh dalam serat wulangreh bait ke-25 yang berjudul "Polah kang Kalantur". Tembang ini menjelaskan tentang perbuatan jelek yang harus dinasehati agar dapat dikendalikan. Adapun isi lirik dalam pupuh gambuh serat wulangreh bait ke-25, adalah:

Sekar gambuh ping catur,

kang cinatur polah kang kalantur.

Tanpa tutur katula-tula katali,

kadaluwarsa katutuh.

Kapatuh pan dadi awon.

Pelajari lebih lanjut

1. Materi tentang contoh tembang gambuh pada tembang macapat https://brainly.co.id/tugas/2197570

2. Materi tentang contoh pupuh gambuh dalam serat wulangreh https://brainly.co.id/tugas/32667861

3. Materi tentang macam-macam pupuh dalam serat wulangreh https://brainly.co.id/tugas/31419833

Detail jawaban

Kelas  : SMP

Mapel : Bahasa Jawa

Bab     : Serat Wulangreh

Kode  :        

   

#TingkatkanPrestasimu #SPJ3


11. a. Tulisen guru wilangan lan guru lagune tembang Gambuh ing dhuwur !b. Golekana lan tulisen tembung kawi sing ana tembang Gambuh ing dhuwur !c. Tulisen pesan moral sing bisa dipethik saka cakepan tembang Gambuh ing dhuwur !​


Jawaban:

a) 7u, 10u, 12i, 8u, 8o

b) catur

c.


12. Piwulang apa kang kakandhut ing tembang gambuh ing dhuwur?​


Jawaban:

soal e teng pundi

nek mboten wonten soal mengkin wangsuli ne kepripun?

Penjelasan:

dados nek bade ndamel soal di pertikaken riin nggih


13. Nitik saka reroncene tembang gambuh ing dhuwur ngandharakea. dolanan caturb. rembug desac. polahe wongd. wong kalantur​


C. polahe wong

mmf klo salah

C
maafbgtt kalau salah

14. Babagan kang dirembug ing pacelathon ing dhuwur yaiku...​


Bahasa indonesianya : bab yang dibahas dalam percakapan / dialog diatas yaitu?

Jawaban : menyesuaikan isi pacelathon ( percakapan / dialog ) yang ada

15. Terangna isine tembang Gambuh (pada 5) kang katulis ing dhuwur iku kanthi ringkes !


Jawaban:

Nduwur mana dek?orang ga ada fotonya


16. Tembang ing dhuwur klebu pupuh gambuh pada.....


Jawaban:

c. 15

Penjelasan:

maaf kalau salah ya


17. Kepriye gancarane tembang gambuh ing dhuwur


semoga mebantu jawaban tertera pada foto


18. Polah apa sing dirembug ing tembang "gambuh ping catur"? (Bahasa ngoko nya)


Jawaban:

artinya:

Apa yang dibicarakan dalam lagu gambuh ping catur?

Penjelasan:

maaf kalau salah


19. Guru wilangan tembang gambuh ing dhuwur yaiku


Jawaban:

7u, 10u, 12i, 8u, 8o

(maaf jika salah)

Jawaban:

7,10,12,8,8

Penjelasan:

maaf klo salah


20. tembang Gambuh ing dhuwur Iku ana pirang pada​


Jawaban:

Tembang Gambuh tembang yang menggambarkan keadaan manusia yang sudah mulai membangun sebuah rumah tangga menuju keluarga yang saling melengkapi dan bersinergi secara harmonis.

Penjelasan:

Bisa cek lebih banyak disini

= https://jbbudaya.jogjabelajar.org/artikel/tembang-gambuh


Kategori b_daerah