Dasanamane Raharja Yaiku

Dasanamane Raharja Yaiku

dasanamane jenggala yaiku​

1. dasanamane jenggala yaiku​


Jawaban:

Jenggala =wana, bana, tarataban, girang, lirang, utan, baga, wulusan, wêlahan, wanawasa, wanadri, alas, kênana.


2. dasanamane prasaja yaiku


apa anane , ora goroh utawa ngapusi


semoga bermanfaat

3. dasanamane geguritan yaiku


ya dasamane geguritan yaiku puisi.

4. dasanamane lanang yaiku


dasanamane lanang yaiku kakung,priya.

5. dasanamane wong yaiku​


Jawaban:

jalma, jana, janma, manungsa, manus, nara, tiyang.

Jawaban:

jalma, jana, janma, manungsa,manus,nara,tiyang

Penjelasan:

semoga membantu ya kak


6. Dasanamane gatotkaca yaiku


Kacanegara (sebagai teladan akan cintanya kepada negara),
Jabang Tetuka,
Purubaya (satria tangguh menghadapi bahaya apapun),
Bimasiwi (anak dari Bima),
Arimbiatmaja (anak dari Arimbi),
Kancingjaya (sering berperan sebagai kunci kemenangan dalam setiap peperangan) , Krincingwesi,
Guritna,
Guruputra,
Suryanaradha

7. dasanamane sumilak yaiku


dasanamane sumilak = resik , padhang.

8. dasanamane srengege yaiku​


Jawaban:

Srengenge : baskara, bagaskara, bagaspati, arka, aruna, diwangkara, pratangga, raditya, radhite, rawi, surya.

Penjelasan:

maaf kalau salah


9. dasanamane kuburan yaiku​


Jawaban:

PASAREYAN

Penjelasan:

SEMOGA BERMANFAAT ✝️

Jawaban:

Astana,pasetran,pasarean,makam,patyastana


10. rembulan dasanamane yaiku


badra, candra, sasadara, sasangka, sasi, sitaresmi, sitengsu, wulan

11. Dasanamane tembung raharja yaikua. cilakab. prayogac. slametd. kabecikan​


Jawaban:

Dasanamane tembung raharja yaiku (d. Kabecikan)

Nuwun Sewu Menawi Wonten Wangsulan Kesalahan


12. dasanamane wijil yaiku


mijil,pamijil,wiyos,raras

maaf kalau salah


13. dasanamane kembang yaiku


arum, puspita
sepurane menawa salah

14. dasanamane watak yaiku?


Jawaban:

Dasanamane Watak yaikuAmbek/ambeg

contoh kalimat:

ambege kang wus utamadadi wong kudu duweni Watak sing becikAja nganti duweni watak angkara

___________________________________

detail jawaban:

mapel: bahasa daerah (jawa)

materi: dasanamane tembung

___________________________________

#backtoschool2019


15. dasanamane laut yaiku


Jawaban:

Segara minangka banyu segara sing akeh diubengi kanthi akeh utawa sebagian dening daratan. global utawa minangka sawetara segara utama. Segara mengaruhi iklim Bumi lan nduweni peran penting ing siklus banyu, siklus karbon, lan siklus nitrogen. Sanajan segara diteliti lan plancong wiwit jaman prasejarah, pasinaon ilmiah modern samodra yaiku oceanografi diwiwiti mung sajrone ekspedisi HMS Challenger saka Inggris ing taun 1870-an. [3] Segara umumé dipérang dadi lima segara gedhe sing kalebu papat segara sing diakoni Organisasi Hydrographic Internasional [4] (Atlantik, Pasifik, India lan Artik) lan Samudra Kidul;

maaf kalau salah


16. pidato dasanamane yaiku


pidato dasanamane yaiku sesorah

17. dasanamane angin yaiku


Dasanamane Angin yaiku Bayu..

Semoga membantu !

Selamat belajar !Bayu,lesus, riwut,dll

18. dasanamane mijil yaiku


pamijil, wijil, wiyos, raras, medal, sulastri

kalau gk salah...

19. dasanamane tembung Kerta Raharja yaiku​


Jawaban:

punta dewa dan yudistira


20. dasanamane mati yaiku​


Mati = antaka, ngemasi, lalis, lampus, layon, lena, mancal donya, murud, padhem, palastra, pralaya, pralèna, sèda, tinggal donya, tilar donya

semoga membantu dan jadikan jawaban terbaik


Kategori penjaskes