Gawea Tembang Dhandhanggula Jenenge Tetuwuhan

Gawea Tembang Dhandhanggula Jenenge Tetuwuhan

gawea tembang dhandhanggula tema lingkungan 2 paragraf wae...mohon bantuannya​

Daftar Isi

1. gawea tembang dhandhanggula tema lingkungan 2 paragraf wae...mohon bantuannya​


Jawaban:

Mapan yekti isining wanadri

dadya srana njangkepi ngagesang

tetuwuhan myang kewane

tur kathah warninipun

kewan galak iberan ugi

gegremetan sanyata

pinanggih ing ngriku

jinaga amrih tan sirna

awit dadi rerengganing alam asriayem tentrem sadonya

Tembang di atas menceritakan kehidupan dalam hutan yang terdiri dari begitu banyak makhluk hidup seperti tumbuh-tumbuhan dan hewan-hewan. Semua saling melengkapi dan menjaga satu sama lain menciptakan alam yang asri, damai dan tenteram.

Bahasa Jawa Tembang Macapat

Komentar

Artikel Lainnya

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa Tentang Candi Borobudur

November 20, 2017

Gambar

Halo para pembaca semua, Jawalogger kali ini akan membagikan sebuah teks paragraf deskripsi mengenai Candi Borobudur. Seperti yang sudah diketahui, candi ini merupakan candi Buddha terbesar di dunia dan pernah menjadi salah satu keajaiban dunia. Sampai sekarang, Candi Borobudur masih menjadi salah satu wisata candi paling populer di Indonesia. Bukan hanya wisatawan dalam negeri saja tapi juga turis luar negeri juga sangat mengagumi candi yang terletak di Kabupaten Magelang, Jawa Tengah ini. Baca juga : Mau Contoh Cerita Liburan Ke Candi Borobudur Dalam Bahasa Jawa? Ini Dia..... Pada tulisan di bawah ini akan mendeskripsikan Candi Borobudur secara singkat dalam tiga paragraf yang saya rangkum dengan sedikit perubahan dari Wikipedia dan sumber lainnya berupa buku. Paragraf bahasa Jawa Candhi Barabudhur Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa S

BACA SELENGKAPNYA

Karangan Narasi Dalam Bahasa Jawa Beserta Contoh dan Terjemahannya

Oktober 11, 2017

Gambar

Karangan narasi merupakan sebuah karangan yang bertujuan untuk menceritakan pengalaman hidup seseorang. Maka supaya dapat menggambarkan kenyataan hidup, cerita narasi biasanya menerangkan tempat, waktu, suasana, tingkah laku, urutan kejadian dan sebagainya. Bahasa Jawa juga mengenal adanya karangan narasi yang biasanya untuk menceritakan suatu kejadian misalnya asal-usul nama suatu tempat atau kota. Dalam menulis sebuah karangan kita perlu mengikuti beberapa tahapan yang tidak boleh diacak urutannya. Jadi harus berurutan. Menentukan dan memilih tema (underan) Menentukan tujuan (ancas) Menentukan jenis karangan Mengumpulkan bahan (bakalan) Membuat kerangka karangan (rengrengan) Mengembangkan kerangka menjadi satu karangan Mengedit karangan sampai dirasakan sempurna Dari urut-urutan tahapan di atas, anda mengetahui bahwa langkah pertama saat mengarang adalah memilih tema, bukan judul (sesirah). Mengapa? Tema itulah yang akan diuraikan menjadi sebuah karangan u

BACA SELENGKAPNYA

Contoh Percakapan Bahasa Jawa Antara Bapak dan Anak

Oktober 18, 2017

Gambar

Percakapan merupakan bentuk komunikasi antara dua orang atau lebih yang membahas bermacam-macam topik. Kita sering sekali menemukan percakapan dalam kehidupan sehari-hari baik itu dalam keluarga, sekolah, tempat kerja bahkan dengan orang lain yang belum kenal sekalipun. Dalam sebuah keluarga, percakapan antara orang tua dengan anak-anak, khususnya dalam masyarakat Jawa sebagian besar menggunakan Jawa alus maupun ngoko. Bahasa Jawa alus dipakai oleh anak yang berbicara kepada orang tuanya. Sedangkan Bahasa Jawa ngoko dipakai bapak atau ibu kepada anak-anaknya. Berikut ini adalah contoh percakapan Bahasa Jawa antara Bapak dan anak perempuannya yang bernama Dini. Simak baik-baik. Percakapan Jawa Bapak : "Lagi apa ta nDhuk?" Dini : "Nembe sinau Pak, kaleresan menika wonten garapan wucalan Basa Jawi ingkang dereng kula mengertosi". Bapak : "Babagan apa ta nDhuk?" Dini : "Tegesipun nakdherek menika napa Pak?" Bapak :

Jawaban:

Contoh Tembang Dhandanggula Tema Lingkungan :

Dadi manungsa sing ngati-ati.

Ngati-ati lan ugi waspada.

Waspada marang uwuhe.

Amarga uwuh iku.

Menawi ora dirumati.

Iso nggawe cilaka.

Elingo wektumu.

Kanggo ngerumati donya.

Marang uwuh waspada lan ngati-ati.

Urip slamet ing donya.

Penjelasan:

Maaf kalo salah (⊙_☉), Semoga membantu (#^.^#), dan jangan lupa jadiin jawaban terbaik ya (◍•ᴗ•◍)❤


2. Buatkan tembang macapat dhandhanggula tentang virus corona (sesuai ketentuan tembang macapat dhandhanggula)​


Jawaban:

Tembang Macapat Dhandhanggula 10 gatra:

Virus Corona

Kita kudu pinter ngati-ati, (10i)Dumateng wabah virus Corona, (10a)Anjagi kesehatane, (8e)Teng griya iku kudu, (7u)Dilakoni kangge anjagi, (9i)Saking virus Corona, (7a)Ampun pulang kampung, (6u)Kangge njaga keluarga, (8a)Amargi Corona kathah tiyang mati, (12i)Kita kudu waspada. (7a)

Arti:

Kita harus pandai berhati-hati,

Terhadap wabah virus Corona,

Menjaga kesehatan,

D rumah itu harus,

Dilakukan untuk menjaga,

Dari virus Corona,

Jangan mudik,

Untuk menjaga keluarga,

Sebab Corona, banyak orang yang meninggal,

Kita harus waspada.

Penjelasan:

Tembang macapat tesebut menjelaskan cara mencegah penyebaran Covid-19 dengan cara tetap di rumah dan tidak mudik, serta bahayanya Covid-19 ini.


3. Gawea tuladha tembang dhandhanggula kanthi tema bela bangsa lain negara Tolong dibantu


Dhandhangula Bela Bangsa

KE bangeten yen ra da marsudi BA bagan tata tentrem nagara NG alamun dudu wancine

KI ta ora mung nylathu TAN dang gawe tan migunani NA nging tindaka nyata SIkep kang satuhu O ra amung lelamisan NA sionalisme tumancep ing ati L elaku kang utama

Ana bocah sing jenenge Sisri

Kasenenge ngrewangi wong tuwa

Ingkang becik tumindakke

Ra tau ngomong saru

Seneng sholat lan seneng ngaji

Mring kanca tepa slira

Lan ra seneng nesu

Emane maring kakanca

Jan bocahe ngurmati marang sesami

Mula dadi tuladha 

Maaf kalo salah


4. Gawea gancaran(parafrase) tembang dhandhanggula pada 1


lagu dhadanggula
dhuh Kusuma ingkang milangoni,
buron Arum ingkang sobeng wana,
Yen Panggih sun arasane,
sumber gung ngisor gunung,
wreksa langking Susaningtyas Agni,
sun sadhang pinsrenga nedyan amemsmuh ,
wit saking Tresna e manah,
Surya ratri wong kuning sun kawulani ,
sun adep aben dina
maaf kalau salah
jadikanlah yg terbaik

5. gawea sapada cakepan atau syair tembang Dhandhanggula kanthi tema pembelajaran online​​plis bantu jawab pake bhsa Jawa​


Jawaban:

sinau sakniki kudu online

mergane enten virus corona

tapi aja patah semangat

aja mung dolanan terus

tugasse ngeh kudu digarap


6. Gawea tuladha tembang Dhandhanggula tema katresnan​


Jawaban:

Jaman ganu kowe urung lali

Tapi siki kowe uwis lunga

Lunga karo wong sing sejen

Tegane ko ming aku

Lara ati pas nyong menangi

Koe karo wong liya

Nyatane tresnaku

Ra pindah maring wong liya

Tapi kowee malah ora duwe ati

Ninggal aku dewekan

Penjelasan:

Semoga Bermanfaat


7. Gawea tembang macapat dhandhanggula tema pendidikan​


Jawaban:

Ana bocah menyanyikan jenenge Sisri

Kasenenge ngrewangi wong tuwa

Ingkang becik tumindakke

Ra tau ngomong saru

Seneng sholat lan seneng ngaji

Mring kanca tepa slira

Lan ra seneng nesu

Emane maring kakanca

Jan bocahe ngurmati marang sesami

Penjelasan:

Watak tembang dhandhanggula yaitu gambaran sifat yang luwes dan merasuk ke dalam hati. Tembang ini dapat digunakan untuk menuturkan kisah berbagai hal dan kondisi apa saja. Tembang ini memiliki guru gatra yang paling banyak dengan jumlah gatra 10 dan guru wilangan dan guru lagu

10i - 10a - 8e - 7u - 9i - 7a - 6u - 8a - 12i - 7a.


8. gawea tembang dhandhanggula bertema kasenengan!


Dhadanggula
dhuh Kusuma ingkang milangoni
buron Arum ingkang sobeng wana
Yen Panggih sun arasane
sumber gung ngisor gunung
wreksa langking sisaning Agni
sun sandhang pinsrenga nedyan amemsmuh
wit saking tresnaning manah
Surya ratri wong kuning sun kawulani
sun adep aben dina
itu jawaban nya , maaf kalo salah

9. gawea tembang dhandhanggula tema kebudayaan ​


Jawaban:

nama benua batas wilayah daftar negara negara


10. gawea ukara nganggo tembung tetuwuhan


Ini maksudnya bahasanya dari daerah mana?

11. apa jenenge tetuwuhan alas sing kena kanggo ram raman kursi


kayu jati, rotan
afwan kalau salah......

12. Gawea sawijining tembang macapat Dhandhanggula kang ngandharake kulawargamu!​


Jawaban:

Itu bahasa apaan ya...

gaya enggak tau...


13. gawea sapada cakepan atau syair tembang Dhandhanggula kanthi tema pembelajaran online​plis plis butuh bangettt​


Jawaban:

buat pantun atau syair lagu Dhandhanggula dengan tema belajar online

Penjelasan:

maaf kak kalau salah


14. Gawea tembang jenis pocung 1 (sak) pada wae kanthi migunakake jeneng jenenge Kembang


Ini Contoh Tembang Pocung.



ngelmu iku kalakone kanthi laku. (12 U)
lekase lawan kas. ( 6 A )
tegese kas nyentosani. ( 8 i )
serta budya pangekesing dur angkoro. ( 12 A )

15. 1. gawea tuladha tembang dhandhanggula 1 Podo2. tembang Dhandhanggula mau salinen huruf jawaMayan poin gede​


Jawaban:

Aksara Jawa terlampir

=============>> <<=============

Terjemahan latinnya :

Dhandhanggula

Dhuh kusuma ingkang milangoni

Buron arum ingkang sobeng wana

Yen panggih sun arasane

Sumber gung ngisor gunung

Wreksa langking sisaning agni

Sun sandhang pinarenga nedya amemanuh

Wit saking tresnaning mana

Surya ratri wong kuning sun kawulani

Sun adhep saben dina

=============>> <<=============

Detail Jawaban:

Mapel : B. DaerahKelas : 9Materi : Aksara JawaKode soal : 13

#BelajarKuy


16. tembang Dhandhanggula kalebu tuladhane tembang apa? ​


Jawaban:

Kelebu jenise tembang MACAPAT.

Jawaban:

Dhandanggula kalebu tembang macapat

Penjelasan:


17. Jenenge tembang saka tembung singtegese sarujuk, yaikua. Dhandhanggulab. DurmaC. Asmarandanad. Gambuh​


Jawab:

d. Gambuh

Penjelasan dengan langkah-langkah:


18. buatlah tembang macapat dhandhanggula tentang sopan santun (sesuai tembang macapat dhandhanggula) ​


Jawaban:

Wong saiki akeh sing ngajari

Tuturane akeh sing do ala

Podo uga tumindake

Ben dina sering weruh

Masyarakat pada nyontoni

Ukum ra ditegakna

Aja ngasih mbanjur

Tuturan lan tumindakan

Sing ra apik nular maring bocah cilik

Nggo generasi bangsa

Penjelasan:

Pitutur luhur tembang kasebut yaiku dadi wong kudu tumindak apik


19. nanduri tetuwuhan ing alas jenenge


nanam bibit di hutan namanya

20. 1. Tembang dhandhanggula iki satriya sing jenenge sapa?a. Ngalengkab. KumbakarnaC. Dasamukad. Wanara​


Jawaban:

b. kumbakarna

Penjelasan:

maaf kalo salah


Kategori b_daerah