Guru Wilangan Gatra Kaping Pisan Tembang Gambuh Yaiku

Guru Wilangan Gatra Kaping Pisan Tembang Gambuh Yaiku

tembang Gambuh Gatra kaping telu guru wilangan Lan guru lagune opo​

1. tembang Gambuh Gatra kaping telu guru wilangan Lan guru lagune opo​


Jawaban:

Guru wilangan: 12

Guru lagu: i

Penjelasan:

Jangan lupa follow aq ;-)


2. guru wilangan gatra 2 tembang gambuh yaiku​


Jawaban:

7u,10u,12i,8u,lan 8o

Penjelasan:

Sekar Gambung PING catur:u

kang Cinatur polah kangkalantur:u

tanpa tutur katula tula katali:i

kadaluwarsa katutuh:u

kepatuhpan dadi awon:o


3. guru wilangan tembang gambuh gatra kapisan yaiku


7a karena sekar gambuh kang winarno

4. Guru wilangan gatra kaping enem tembang kinanthi yaiku


Jawabannya :

8u,8i,8a,8i,8a,8i

Penjelasan:

-Guru gatra = cacahing gatra/jumlah baris

-Guru wilangan = cacahing wanda saben gatra

-Guru lagu =unine aksara ing wanda pungkasan saben gatra


5. guru wilangan Lan guru lagu Tembang Gambuh Gatra kaping telu yaiku​


guru wilangan lan guru lagu gatra kaping telu: 12i

semoga membantu


6. guru lagu gatra kaping loro ing tembang gambuh yaiku​


Jawaban:

Guru lagu

=> u,u,i,u,o

Guru gatra

=> 7,10,12,8,8

Penjelasan:

=>Guru lagu yaiku tibane swara vokal ing pungkasane Gatra

=>Guru Gatra yaiku cacahe Gatra saben sapada


7. 1.6a yaiku guru wilangan lan guru lagune tembang Pucung gatra kang kaping.........2.12a yaiku guru wilangan lan guru lagune tembang Pucung gatra kang kaping............​


Jawaban:

1.2

2.4

Penjelasan:

#semogamembantu

jadiin jawaban tercerdas ya

1.) 2

2.) 4

Penjelasan:

Semoga membantu


8. guru lagu dan guru wilangan Gatra kaping loro tembang Gambuh ing dhuwur yaiku​


Jawaban:

guru lagu= i

guru wilangan= 10

Penjelasan:

maap klo slh :)


9. Guru Gatra lan guru wilangan tembang gambuh yaiku?


Jawaban:

*Guru wilangan tembang gambuh yaitu 7, 10, 12, 8, 8.

*guru gatra: 5 gatra

Penjelasan:

semoga membantu


10. Guru wilangan tembang gambuh gatra kaping papar yoiku


Guru wilangan tembang gambuh gatra kaping papat yaiku 8u

SEMOGA MEMBANTU :)


11. Cacahing guru wilangan gatra katelu tembang gambuh,yaiku


Jawaban:

Gatra katelu guru wilangan : 12

guru lagu : i

Penjelasan:

Tembang gambuh adalah tembang yang berisikan bagaimana berhubungan dengan antarsesama.

Pembahasan

Tembung Gambuh

1. Memiliki 5 guru gatra pada setiapnya bait. Maksudnya adalah tembang gambuh memiliki 5 baris kalimat pada setiap baitnya.

2. Guru wilangan tembang gambuh yaitu 7, 10, 12, 8, 8. Maksudnya adalah baris pertama terdiri dari 7 suku kata, baris kedua berisi 10 suku kata, baris ketiga berisi 12 suku kata, dan seterusnya).

3. Guru lagu tembang gambuh yaitu u, u, i, u, o. Maksudnya adalah baris pertama berakhir dengan vokal u, baris kedua berakhir vokal u, baris ketiga berakhir vokal i, dan seterusnya).

Semoga membantu.


12. Guru wilangan lan guru gatra kapisa tembang Gambuh yaiku....


Jawaban:

Guru wilangan yaiku cacahing wanda saben sak gatra

Guru Gatra yaiku cacahing larik saben sak padha

Guru wilangan lan lagu tembang gambuh

7U10U12i8u8o

13. Tembang Gambuh gatra kaping telu guru wilangan lan guru lagune apa? ​


Jawaban:

12i

Maaf kalau salah

semoga membantu:")


14. guru wilangan gatra kaping pisan tembang gambuh​


Jawaban:

Aturan guru gatra, guru lagu dan guru wilangan tembang gambuh yaitu 7u - 10u - 12i - 8u - 8o.

Penjelasan:

maaf kl salah

15. guru wilangan Lan guru lagu Tembang Gambuh Gatra kaping telu yaiku​


Jawaban:

12i

Penjelasan:

guru wilangan= 12

guru lagu = i


16. guru lagu Gatra kaping Pindo tembang gambuh yaiku ?? ​


Jawaban:

Guru lagu

=> u,u,i,u,o

Guru gatra

=> 7,10,12,8,8

Penjelasan:


17. guru wilangan tembang gambuh gatra 1 yaiku​


Jawaban:

yaitu 7, 10, 12, 8, 8. Maksudnya adalah baris pertama terdiri dari 7 suku kata, baris kedua berisi 10 suku kata, dan seterusnya).

Penjelasan:

Guru lagu tembang gambuh yaitu u, u, i, u, o. Maksudnya adalah baris pertama berakhir dengan vokal u, baris kedua berakhir vokal u, dan seterusnya


18. Wewatone tembang macapat gambuh sing guru wilangan lan guru lagune 10u yaiku gatra kaping


Jawaban:

gatra kaping 6

Penjelasan:

maaf kalo salah


19. Guru Wilangan kan guru lagu tembang gambuh gatra sapisan yaiku


Guru wilangan dan guru lagu tembang Gambuh adalah 7u - 10u - 12i - 8u - 8o.Jadi, guru wilangan dan guru lagu gatra sapisannya adalah 7u.


20. guru wilangan lan guru lagune tembang gambuh gatra (larik) kaping 4 yaiku​


Jawaban:

8u

Penjelasan:

Gambuh paugerane:

1. Guru gatra : 5

2. Guru wilangan : 7, 10, 12, 8, 8

4. Guru lagu : u, u, i, u, o


Kategori b_daerah