Jelasna Apa Sing Diarani Cangkriman

Jelasna Apa Sing Diarani Cangkriman

cangkriman sing dilagukake diarani cangkriman?!​

1. cangkriman sing dilagukake diarani cangkriman?!​


Jawaban:

yaiku cangkriman tembang

Penjelasan:

sorry. kalo salah:)


2. cangkriman sing di tembung tembung diarani cangkriman​


Jawaban:

Cangkriman yaiku rumpakan utawa unen-unen kang kudu dibatang utawa dibethek maksudte. Contoh : pitik walik saba kebon (nanas)

Penjelasan:

Semoga membantu ✨✨


3. apa sing di arani cangkriman​


Jawaban:

Teka Teki

JADIKAN JAWABAN TERCERDAS DAN LIKENYA KAKA :D

Jawaban:

ini kak penjelasannya

Semoga membantu


4. 1. Apa sing diarani Cangkriman?​


Penjelasan:

Cangkriman yaiku unèn-unèn/ukara kang kudu dibatang. Cangkriman lumrahé kanggo gégojégan.

(Selamat Belajar) , semoga membantu..

Wangsulan

» Cangkriman yaiku unen-unen sing kudu dibedhek utawa dibatang maksude.

Penjelasan

1. cangkriman sing wujude wancahan (cekakan),

Tuladhane :

- Burnas Kopen = Bubur panas kokopen.

- Pakboletus = Tipak kebo lelene satus.

2. cangkriman sing wujude pepindhan (irib-iriban),

Tuladhane :

- Sega sakepel dirubung tinggi, batangane salak

- Gajah nguntal sangkrah, batangane pawonan

3. cangkriman sing wujude plesetan, lan

Tuladhane :

- Wong wudunen iku sugih pari. Pari apa? Paringisan.

- Ana gajah numpak becak, ketok apane? Ketok mbujuke.

4. cangkriman sing sinawung ing tembang.

Tuladhane :

- Bapak pucung renteng-renteng kaya kalung,

Dawa kaya ula,

Pencokanmu wesi miring,

Yen lumaku si pucung ngumbar swara.

Bedhekane: sepur

DETAIL

Mapel : Bahasa Jawa

Kelas : 6

Materi : Cangkriman

Kata Kunci : Cangkriman yaiku

Kode Soal : 13

Kode Kategorisasi : 6.13.4

-----------------------------

Semoga membantu.


5. jelasna apa sing diarani tembang macapat​


Jawaban:

Tembang macapat yaiku salah sawijining tembang kang ngrembaka ing tlatah Jawa kang nduweni sawenehing paugeran. Paugeran-paugeran ing tembang macapat iku cacahe ana telu, yaiku guru lagu, guru gatra, lan guru wilangan. Miturut Padmosoekotjo (1953:13) guru yaiku uger-uger, wewaton, paugeran, pathokan.

Tembang macapat iki ana kang ngarani yen macane papat-papat, kang dimaksud yaiku macane saben patang wanda (suku kata). Miturut Widada, dkk (2011:449) macapat tegese tembang sing kalumrah ing layang-layang anyar. Tembang macapat minangka asil saka kasusastran periodhe sastra Jawa gagrag anyar.

Tembang Macapat yaiku tembang utawa puisi tradisional ing tlatah Jawa sing paugeran – paugerane ono telu, yaiku guru lagu, guru gatra, lan guru wilangan. Tembang Macapat pun .

merupakake panggambaran tahapan – tahapan ingkang dilakoni manungsa.

sekian terimakasih, semoga membantu semangat belajar yaa!!


6. jelasna apa seng diarani cangkriman​


Cangkriman uga bisa diarani pitakon yaiku pitakon sing kudu dijawab sing narik kawigatene masarakat kanggo mangsuli pitakon kasebut.

penjelasan:maaf kalau salah.

7. jelasna apa sing diarani wangsalan​


Jawaban:

wangsalan yaiku unen-unen utawa tetembungan kang saemper cangkriman kang batangane (wangsulane) wis sinandi ing wanda-wandaning tembung-tembung. Tuladha: Njanur gunung, kadingaren gelem mampir!

Jawaban:

Jelaskan apa yang disebut timbal balik

Penjelasan:

Dalam antropologi budaya, timbal balik mengacu pada pertukaran barang-barang atau tenaga kerja yang terjadi di luar pasar, mulai dari barter langsung (pertukaran segera) hingga bentuk-bentuk pertukaran hadiah dimana penerimaan kembali pada akhirnya diharapkan (pertukaran tertunda), seperti pada pertukaran hadiah ulang tahun.

semoga membantu dan

maaf kalo salah :v


8. Apa sing diarani cangkriman


Jawaban: cangkriman iku unen2 sing kudu di bedhek.

Penjelasan:contoh:pitik walik sobo kebon.artine nanas

Jawaban:

Unen Unen sing kudu dibedhek


9. apa sing diarani cangkriman​


Jawaban:

Cangkriman iku unèn-unèn utawa ukara kang kudu dibatang. Cangkriman lumrahé kanggo gégojégan. Ana uga cangkriman kang digawé sayembara ing lakon wayang. Cangkriman ana warna-warna, ya iku: cangkriman wancahan, pepindhan, lan blèndèran (plèsèdan). Ana uga wangsalan kang dijawab dhéwé.

Cangkriman iku kapérang dadi papat, ya iku:

cangkriman kang awujud tembung wancahan.

cangkriman kang awujud pepindhan utawa irib-iribing barang.

cangkriman kang ngemu surasa blenderan

cangkriman liya-liyané

Penjelasan:

semoga bisa membantu


10. 1. jelasna sing diarani cangkriman sinawung ING tembang ? MINTA TOLONG NANTI DIKUMPULKAN ​


ini jawabanya kak semoga membantu maaf kalo salah ^v^


11. jelasna apa sing di arani wangsalan?​


Jawaban:

Wangsalan adalah semacam “cangkriman” atau teka-teki

Penjelasan:

bisa terdiri dari satu kalimat dengan anak kalimat atau dalam dua kalimat, bahkan juga bisa tersembunyi dalam tembang. Teka-tekinya terdapat pada anak kalimat atau pada kalimat pertama, kemudian jawabannya ketemu pada kalimat ke dua.


12. Cangkriman sing dipedhot tembung-tembunge diarani cangkriman


Jawaban: cangkriman parikan

Penjelasan:


13. jelasna apa sing diarani panutup?


PENUTUP YAIKU AKHI CERITA

Jawaban:

"cekap semanten kula ngaturipun,menawi kula enten kalepatan kula nyuwun pangapunten,wassallammu allaikum w.r.b"

Penjelasan:

ini di pidato b.jawa


14. jelasna sing diarani metode ekstemporer​


metode ekstemporer adalah berpidato dengan terlebih dahulu menyiapkan garis garis besar konsep pidato yang akan disampaikan


15. Jelasna apa sing diarani karya fisik!​


Jawaban:

Karangan Fiksi yaitu karangan yang berisi kisahan atau cerita yang dibuat berdasarkan khayalan atau imajinasi pengarang. Fiksi atau cerita rekaan biasanya berbentuk novel, dan cerita pendek (cerpen). ... Karangan fiksi berusaha menghidupkan perasaan atau menggugah emosi pembacanya.

Penjelasan:

semoga bermanfaat


16. opo sing diarani cangkriman​


jawaban bahasa Indonesia :

Cangkriman adalah sebuah tembang jawa yg bergina untuk menarik perhatian orang. Cangkriman bisa juga disebut pertanyaan yg merupakan pertanyaan yg harus di jawab yg menarik perhatian orang untuk menjawab pertanyaan tersebut.

jawaban bahasa jawa :

Cangkriman yaiku tembang Jawa sing dirancang kanggo narik kawigatene masarakat. Cangkriman uga bisa diarani pitakon yaiku pitakon sing kudu dijawab sing narik kawigatene masarakat kanggo mangsuli pitakon kasebut.

No translategood luckNo copas


17. Jelasna apa sing diarani tema


Jawaban:

Tema yaiku bab kang dadi dashare naskah drama utawa masalah utama kang dadi sumber cerita.


18. cangkriman sing dicekak/disingkat diarani cangkriman​


Jawaban:

cangkriman wancah

semoga membantu


19. jelasna apa sing diarani reorientasi​


Jawaban:

REORIENTASI minangka salah sawijining bagean sing nyusun literatur sing fokus ing referensi konten sing wis disiapake ing bagean koordinasi. Mula, Bagean INI Uga Katon Dipun sebat Referensi.

Penjelasan:

semoga membantu yaaa


20. Apa sing diarani paribasan! Jelasna!


Jawaban:

Paribasan yaiku unen-unen kang ajeg panganggone, mawa teges entar, ora ngemu surasa pepindhan.

Tuladha paribasan:

1. Anak catur mungkur

tegese : ora gelem ngrungokake rerasaning liyan kang ora prayoga.

semoga membantu:)


Kategori b_daerah