Ragam Hias Fauna Simple

Ragam Hias Fauna Simple

kalimat dalam bentuk simple present tense, simple past tense, simple futuru, simple past futuru

Daftar Isi

1. kalimat dalam bentuk simple present tense, simple past tense, simple futuru, simple past futuru


Simple present tense:

She studies English every day.

Simple past tense:

She studied English yesterday.

Simple future tense:

She will study English tomorrow.

Simple past future tense:

She would study English last week.

Semoga membantu


2. READ simple future : simple continuous: simple perfect: WRITE simple future : simple continuous: simple perfect: BUY simple future : simple continuous: simple perfect: LEAVE simple future : simple continuous: simple perfect:​


Jawaban:

READ

simple future : she will read the book

simple continuous: she is reading the book

simple perfect: she has been read the book

WRITE simple future : Rudy will write a letter

simple continuous: Rudy is writing a letter

simple perfect: Rudy has been written a letter

BUY

simple future : mother will buy many vegetables

simple continuous: mother is buying many vegetables

simple perfect: Mother has been bought many vegetables

LEAVE

simple future : They will leave the hotel

simple continuous: They are leaving the hotel

simple perfect:They have been left the hotel


3. Simple past , simple present , simple future


Jawaban:

simple past

= (+) subjek + v2 + keterangan

(-) subjek + didn't + v1 + keterangan

(?) did + subjek + v1 + keterangan + ?

simple present

= (+) subjek + v1 ( i, you, they, we) atau v2 ( he, she, it) + keterangan

(-) subjek + don't ( i, you, they, we) atau doesn't ( he, she, it) + v1 + keterangan

(?) do ( i, you, they, we) atau does ( he, she, it) + subjek + v1 + keterangan + ?

simple future

= (+) subjek + Will + v1 + keterangan

(-) subjek Will not + v1 + keterangan

(?) Will + subjek + v1 + keterangan + ?


4. Bentuk pertanyaan untuk simple past,simple present,simple future,simple past future​


Jawaban:

1). bentuk pertanyaan untuk simple past :

Did you see my bag on the table? (Apakah kamu melihat tasku di atas meja?)

Did the student come to school? (Apakah para murid datang ke sekolah?)

Did you sleep enough last night? (Apakah kamu tidur dengan nyenyak kemarin malam?)

2). bentuk pertanyaan untuk simple present :

Do you go to school on Sunday? ( Apakah kamu pergi ke sekolah di hari MInggu?)

Do you always have breakfast with your family? (Apakah kamu sering sarapan bersama keluargamu?)

do you help your parents always? (apakah kau selalu membantu orang tua mu?)

3). bentuk pertanyaan dari simple future :

Will you go to beach? (akan kah kamu pergi ke pantai?)

Shall we make a delicious cake?(akankah kita membuat kue yang lezat?)

Is she going to be at home tonight? (apakah dia akan berada di rumah malam ini?)

4). bentuk pertanyaan dari simple past future :

Would she gives me a box of chocolate candy the next day?(akankah dia memberikan saya satu kotak perment coklat keesokan harinya?)

Would she buys a new bicycle after payday last week? (akankah dia membeli sebuah sepeda baru setelah gajian minggu lalu?)

Would you borrow 4 books from the library yesterday? (akankah dia meminjam 4 buku dari perpustakaan kemarin?)

Penjelasan:

BENTUK PERTANYAAN SAMA JUGA DENGAN BENTUK INTEROGATIF YANG SETIAP BENTUK NYA MEMILIKI RUMUS RUMUS UNTUK MEMBUAT KALIMAT NYA.

SEMOGA BERMANFAAT YA DAN MAAFKAN JIKA ADA KESALAHAN

GOOD LUCK


5. Cara menghias meja belajar simple​


Jawaban:

Yaitu dengan cara memiliki keyakinan, tekat dgn sungguh², dan kreatifitas.

semoga membantu

jadikan jawaban terbaik!!


6. Contoh dialog simple present, simple past, simple future, simple perfect untuk 3 orang


Yuni:Hi, guys, remember that we are going to join a school camp in two days. Are you ready for that? 

Juna:I am not ready yet. I will go shopping with my mother this afternoon after school. How about you, Citra? 

Citra:My elder sister will arrive tomorrow. She will help me prepare what I need for the camp. 

Yuni:I will prepare it with my mother too. Besides, she is going to make cookies tomorrow. So, I will bring those cookies to the school camp for you all. 

Juna:Wow, thank you. I love your mom’s cookies. They are so delicious.

Citra:Yes, I do agree with Juna. Your mother is the best chef. 

Yuni:Oh, thank you. (Oh, terimakasih.)

7. contoh ragam hias giometri yang simple dan bagus (jawabannya WAJIB pake foto yaa) ngasal? report​


Penjelasan:

1. Motif Batik

Motif ini biasanya ditemukan pada ornamen-ornamen dinding atau di pakaian yang berbahan dasar kain sulam atau tenun bermotif batik.

2. Motif Belah Ketupat

Motif yang satu ini merupakan salah satu motif yang objek utama adalah gambar geometris belah ketupat. Biasanya motif ini ditemukan di ornamen-ornamen perabotan rumah, hiasan dinding hingga beberapa jenis kain.

3. Motif Geometris Bunga

Motif ini merupakan motif geometris dengan sisi yang bentuk dasarnya titik, garis serta membentuk keindahan. Biasanya sering dipakai atau ditemukan di pakaian atau gaun wanita. Tidak jarang pula ditemukan di hiasan dinding.

4. Motif Geometris Busur

Motif ini merupakan motif geometris yang memakai busur menjadi objek utama di dalam pembuatan motif. Motif ini biasanya dipakai untuk bentuk kekuatan.

5. Motif Geometris Daun

Motif yang satu ini adalah satu bentuk geometris sederhana namun banyak dipakai hiasan karena mempunyai ciri khas dari kesederhanaan. Motif ini sering ditemukan di berbagai macam pakaian.


8. READsimple future :simple continuous:simple perfect:WRITEsimple future :simple continuous:simple perfect:BUYsimple future :simple continuous:simple perfect:LEAVEsimple future :simple continuous:simple perfect:CLEANsimple future :simple continuous:simple perfect:SLEEPsimple future :simple continuous:simple perfect:EATsimple future :simple continuous:simple perfect:SWEEPsimple future :simple continuous:simple perfect:SWIMsimple future :simple continuous:simple perfect:WATERsimple future :simple continuous:simple perfect:TOLONG KA DIBANTU​


Read:

Will read

Reading

Read

Write:

Will write

Writing

Written

Buy:

Will buy

Buying

Bought

Leave:

Will leave

Leaving

Left

Clean:

Will clean

Cleaning

Cleaned

Sleep:

Will sleep

Sleeping

Slept

Eat:

Will eat

Eating

Eaten

Sweep:

Will sweep

Sweeping

Swept

Swim:

Will swim

Swimming

Swum

Water:

Will water

Watering

Water


9. Bentuk pertanyaan untuk simple past,simple present,simple future,simple past future


interrogative forms

Simple past -- did + S + V1

Simple present -- do/does + S + V1

Simple future -- will + S + V1

Past future -- would + S + V1
Answer:
________
Simple past
=> did he go to your house yesterday?
=> Were you at home last night
=> was I sad two days ago?
=> Did you buy some books last week?
___________________________
Simple present
=>Do they Celebrate their own party every year
=> does she go to school everyday
=> Does he cry on sundays?
=> does she always make some cakes every morning?
=> Do they usually Eat fried rice every night?
____________________________
Simple future
=> will I give him some presents tomorrow?
=> will we meet our parent next week?
=> am I going to have lunch in a few minutes later?
=> will she buy a beautiful doll next month?
____________________________
Simple Past future
=> Would you forgive me?
=> was Elsa going to come to my house?
=> would they make me sad?
=> was He going to Drive his car?
____________________________

*Thanks*

10. tolong buat sketsa ragam hias yang simple no copas google ಥ_ಥ​


Jawaban:

jdgdmgdmdyesjtetst

Penjelasan:

kdtftd maaf


11. simple presen ,simple paste dan simple continew


Simple Present

= S + V1/s/es + Adverb

Simple Past

= S + V2 + adverb

Simple Continue

= S + Is/am/are + Ving + adverb


12. Simple Present atau Simple pasti? ​


Jawaban:

Simple past

Penjelasan:

semoga membantu


13. What simple present?, simple past? And simple picture?


Simple Present
+ He is a teacher in my school / dia adalah seorang guru di sekolah saya

– He is not a teacher ini my school / Dia bukan seorang guru di sekolah saya

? Is he a teacher in my school? / Apakah dia seorang guru di sekolah saya?

Contoh Kalimat Simple Past Tense dan Artinya:

Positive (Verbal)

I saw you at the restaurant last night.

(Saya melihatmu di restoran kemarin malam.)

She borrowed my handphone to call her parents.

(Dia meminjam telpon genggam milik saya untuk menelpon orangtuanya.)

He looked for you this morning.

(Dia mencari kamu tadi pagi.)

He bought new shoes yesterday.

(Dia membeli sepatu baru kemarin.)

My family and I moved to Lampung twelve years ago.

(Saya dan keluarga saya pindah ke Lampung dua belas tahun yang lalu.)

He came to my birthday party last week.

(Dia datang ke pesta ulang tahun saya minggu lalu.)

I worked overtime to finish the report last night.

(Saya bekerja lembur untuk menyelesaikan laporan kemarin malam.)

They won the dance competition in Jakarta last month.

(Mereka memenangkan kompetisi menari di Jakarta bulan kemarin.)

Positive (Nominal)

I was alone at home yesterday.

(Saya sendirian di rumah kemarin.)

We were friends, but not anymore.

(Kita dulu teman, tapi sekarang tidak lagi.)

She was pretty.

(Dia dulu cantik.)

He was at my house to help me with my task.

(Dia tadi di rumah saya untuk membantu saya mengerjakan tugas.)

Nina was the one who understand me well.

(Nina dulu adalah orang yang paling memahami saya.)

They were members of a boyband, now they are soloists.

(Mereka dulu adalah anggota dari sebuah boyband, sekarang mereka adalah penyanyi solo.)

He was the most handsome boy in our school.

(Dia dulu adalah yang paling tampan di sekolah kita.)

Negative (Verbal)

I did not go to school yesterday.

(Saya tidak pergi ke sekolah kemarin.)

I did not understand what he said.

(Saya tidak mengerti apa yang dia katakan.)

He did not give up to find his real mother.

(Dia tidak menyerah untuk menemukan ibu kandungnya.)

Mia did not come to my birthday party last night.

(Mia tidak datang ke pesta ulang tahun saya kemarin malam.)

He did not call me after our first date last week.

(Dia tidak menelpon saya setelah kencan pertama kami minggu lalu.)

Fina did not take her scholarship to study abroad.

(Fina tidak mengambil beasiswanya untuk sekolah ke luar negeri.)

I did not expect you to come.

(Saya tidak mengharapkan kamu untuk datang.)

Doni did not get what he wanted from his parents.

(Doni tidak mendapatkan apa yang dia mau dari orangtuanya.)

Negative (Nominal)

He was not able to speak English, now he is fluent.

(Dia dulu tidak bisa berbicara bahasa Inggris, sekarang dia fasih.)

I was not at home when he came.

(Saya tidak di rumah ketika dia datang.)

She was not so good in singing.

(Dia dulu tidak terlalu pandai bernyanyi.)

Dila was not happy to come to a small village.

(Dila tidak senang untuk datang ke sebuah desa terpencil.)

Rini was not at campus because she was at my house.

(Rini tadi tidak berada di kampus karena dia berada di rumah saya.)

We were not in Bali last new year.

(Kita tidak di Bali tahun baru kemarin.)

They were not so good at in dancing, but now they are great.

(Mereka dulu tidak terlalu pandai menari, tapi sekarang mereka luar biasa.)

Interrogative (Verbal)

Where did you put my handphone?

(Dimana kamu meletakkan telpon genggam saya?)

Did you see him last night?

(Apakah kamu melihatnya kemarin malam?)

What did you do to her?

(Apa yang kamu lakukan kepadanya?)

Did you come to her house yesterday?

(Apakah kamu datang ke rumahnya kemarin?)

Did you asked her to marry you?

(Apakah kamu sudah melamarnya?)

Why did you mad at him?

(Kenapa kamu marah kepadanya?)

What did you take from my house?

(Apa yang telah kamu ambil dari rumah saya?)

Did you said something bad to her?

(Apakah kamu mengatakan sesuatu yang buruk kepadanya?)

Interrogative (Nominal)

Where were you yesterday? I was looking for you.

(Dimana kamu kemarin? Saya mencari kamu.)

Were you slept at your friend house last night?

(Apakah kamu tidur di rumah temanmu kemarin malam?)

Was he mad at you because you accidentally dropped his handphone?

(Apakah dia marah kepadamu karena kamu tidak sengaja menjatuhkan telpon genggamnya?)

Was Sinta as beautiful as now?

(Apakah dulu Sinta secantik sekarang?)

Where were you live before you moved here?

(Dimana kamu tinggal sebelum kamu pindah kesini?)

Were you stayed at home last Sunday?

(Apakah kamu diam di rumah hari Minggu kemarin?)

Was she happy to hear you sang for her?

(Apakah dia senang mendengarmu bernyanyi untuknya?)

Contoh Kalimat Dalam Bentuk Simple Future Tense :

1. (+) We shall go together. (Kami akan pergi bersama-sama)
(-) We shan't go together. (Kami tidak akan pergi bersama-sama)
(?) Shall we go together? (Apakah kami akan pergi bersama-sama?)
Jawaban : Yes, we shall (Ya) atau No, we shan't (Tidak)

14. Indonesia mempunyai ragam satwa . Simple present tense .


Indonesia Has many kind of fauna

Itu Simple present bukan perfect :)

I hope it can help you ^_^Indonesia has variety of animals

Maaf kalo salah

15. Buat dalam PRESENT SIMPLE - past simple - future simple


Jawaban:

(+) Anita seemed very happy this morning

(-) Anita didn't seem very happy this moring

(?) Did Anita seem very happy this

morning?

(+) I will take part in that school event

(-) I won't take part in that school event

(?) Will I take part in that school event?

(+) Desi will open his bank account

tomorrow

(-) Desi will not open his bank account

tomorrow

(?) Will Desi open his bank account

tomorrow?

(+) My sister and I will spend our school

break in our uncle's place

(-) My sister and I will not spend our school

break in our uncle's place

(?) Will my sister and I spend our school

break in our uncle's place?

Penjelasan:

Present Simple Tense

(+) S + V (s/es) + O

(-) S + Don't/Doesn't + V (Base form) + O

(?) Do/Does + S + V (Base form) + O?

Simple Past Tense

➪Verbal

(+) S + Verb 2 + Complement

(-) S + Did + Not + Verb 1 + Complement

(?) Did + S + Verb 1 + Complement

➪Nominal

(+) S + Was/Were + Verb 1 + Complement

(-) S + Was/Were + Not + Verb 1 + Complement

(?) Was/Were + S + Complement

Simple Future Tense

(+) S + Will/Shall + Verb 1 + Complement

(-) S + Will + Not + Verb 1 + Complement

(?) Will/Shall + S + Verb 1 + Complement

➪Be Going To

(+) S + Is/Am/Are + Going To + Verb 1

(-) S + Is/Am/Are + Not + Going To + Verb 1

(?) Is/Am/Are + S + Going To + Verb 1 + Complement?

✨☁️Semoga Membantu☁️✨


16. (Kami pergi) dalam - simple past tense - simple present tense - simple future tense - simple perfect tense - simple continnous tense - simple past continnous - simple past perfect . Dalam positive dan negative ?


Aku bantu kalimat positifnya A. We went to B. We go to C. We will go to D. We have gone E. We are going to

17. Rumus ; -Simple present tense ; -simple continous tense ; -Simple past tense ; -Simple fiture ;


Simple present tense
(+) S + V1 (es/s)
(-) S + Do/Does + not + V1
(?) Do/Does + S + V1 ?

Simple continuous tense
(+) S + tobe (is, am.are) + V1 (ing)
(-) S + tobe + not + V1(ing)
(?) tobe + S + V1 (ing) ?
Past tense
(+) S + V2
(-) S + did not + V1
(?) Did + S + V1?

Simple future
(+) S + will/shall + V1
(-) S + will/shall + not + V1
(?) will/shall + S + V1 ?Simple Present: S+V1+O
Present Continuous: S+To Be(is, am, are)+V1ing+O
Present Perfect: S+have/has+V3+O
Present Perfect Continuous: S+have/has+been+V1ing+O

Simple Past: S+V2+O
Past Continuous: S+To Be(was, were)+V1ing+O
Past Perfect: S+had+V3+O
Past Perfect Continuous: S+had+been+V1ing+O

Simple Future: S+shall/will+V1+O
Future Continuous: S+shall/will+be+V1ing+O
Future Perfect: S+shall/will+have+V3+O
Future Perfect Continuous: S+shall/will+have+been+V1ing+O

Note:
shall= I, we
will=you,they,he,she,it
was=I,he,she,it
were=you,they,we
am=I
is=he,she,it
are=you,we,they

18. DO YOU VISIT HIM EVERY SATURDAY? SIMPLE PAST (?) SIMPLE FUTURE (-) SIMPLE PRESENT (+) SHE HAS DONE HER ASSIGMENT AT UNIVERSITY. SIMPLE PAST (+) SIMPLE FUTURE (?) SIMPLE PRESENT (-) WILL YOU MAKE THIS PROJECT NEXT WEEK? SIMPLE PAST (-) SIMPLE FUTURE (?) SIMPLE PRESENT (+) ROBERT DROVE HIS CAR TO SAINT JOHN SIMPLE PAST (?) SIMPLE FUTURE (-) SIMPLE PRESENT (+) THE WATER IN THE LAKE TASTES SALTY. SIMPLE PAST (-) SIMPLE FUTURE (+) SIMPLE PRESENT (?) DO YOU WANT TO STOP HERE? SIMPLE PRESENT (?) SIMPLE FUTURE (+) SIMPLE PAST (-) I AM NOT TRYING TO INSULT YOU SIMPLE PRESENT (-) SIMPLE FUTURE (?) SIMPLE PAST (+)


Jawaban:

1. did you visit him every Saturday?

I wont visit him every Saturday

I visit him every Saturday

2. she had done her assignment at university

will she do her assignment at university?

she doesnt do her assignment at university

3. you didnt make this project last week

will you make this project next week?

you are making this project today

4. did robert drive his car to saint john?

robert will drive his car to saint john

robert drives his car to saint john

5. the water in the lake tasted salty

the water in the lake will taste salty

the water in the lake tastes salty

6. do you want to stop here?

you will stop here

you stopped here

7. i dont insult you

will i insult you?

i didnt insult you


19. READ simple future : simple continuous: simple perfect: WRITE simple future : simple continuous: simple perfect: BUY simple future : simple continuous: simple perfect: LEAVE simple future : simple continuous: simple perfect:​


Jawaban:

READ

simple future : they will read a book tonight

simple continuous: she is reading a newspaper at restaurant today

simple perfect: I think I have read that novel before

WRITE

simple future : Wanda is going to write a story next monday.

simple continuous: he is writing a letter to his friend

simple perfect: you have written a letter to your parents

BUY

simple future : I will buy a new laptop next month

simple continuous: she is buying some snacks

simple perfect: you have bought that book

LEAVE

simple future :  Cici will leave her house

simple continuous: Cici is leaving her cat alone

simple perfect: you have to left this house

Penjelasan:

-


20. Cara menghias meja belajar simple​


Jawaban:

Cara menghias meja belajar simple​ adalah sebagai berikut:

- Siapkan meja yang kamu inginkan,

- Berilah taplak meja dengan warna yang diingkan, ran sebagai sarean warnanya harus yang mencolok,

- Berilah lampu kelap-kelip disisi paling pinggir jika ada, jika tidak ada berilah sesuatu yang dapat menarik seperti bunga dari kertas dengan cara ditempel, dan

- Kemudian, jika digunakan untuk belajar maka sebaiknya susun buku yang rapih serta siapkan tempat tulis yang dapat menambah semangat belajar.

Semoga bermanfaat-,


Kategori b_inggris