Syair Tembang Pocung

Syair Tembang Pocung

yMenapa mawon paugeranipun tembang Pocung? Kaandharaken! *Menapa mawon paugeranipun tembang Pocung? ​

1. yMenapa mawon paugeranipun tembang Pocung? Kaandharaken! *Menapa mawon paugeranipun tembang Pocung? ​


Jawaban:

Hasil Telusur

Hasil Terjemahan

Jawa

Indonesia

Menapa mawon paugeranipun tembang Pocung? Kaandharaken! *

Menapa mawon paugeranipun tembang Pocung?

Apa arti lagu pocung? Mengekspresikan! *

Apa arti lagu pocung?

Penjelasan:

Jawaban? car sendiri


2. Tembang Pocung kalebu golonganing tembang macapat. Tembang Pocung iku sa-pada-ne ana pirang gatra/larik?​


Jawaban:

4 gatra

Penjelasan:

amergo Kula pernah diken gawe tembang pocung


3. pocung mlebu tembang​


Jawaban:

Pocong kalebu tembang macapat.

Penjelasan:

Tembung macapat ana 11, yaiku:

1. Asmradana

2. Dhandang gula

3. Durma

4. Gambuh

5. Megatruh

6. Kinanti

7. Mijil

8. Maskumambang

9. Pangkur

10. Pocung

11. Sinom

Jawaban:

pocung mlebu tembang macapat


4. buatlah syair tembang pocung basa jawa dengan bahasa sendiri plissss bantuuu... ak g bisa basa jawa hehehe....​


Jawaban:

Ngelmu niku kelakone kanthi laku

Lekasse lawan kas

Tegese kas nyantosani

Setya budaya pangekese dur angkara

Penjelasan:

maaf kalo salah,aku juga masih belajar:)

Sapa iku, seng ora seneng ngudi ilmu

Uripe bakal rekasa

Senenge kapati - pati

Ora sugih ananging ora rumangsa

tema tembangnya terkait pendidikan.

artinya :

Barang siapa yang tidak suka mencari ilmu

Hidupnya akan sengsara

Kegembiraannya akan mati

Tidaklah kaya namun tidak merasa

semogaaa membantuuu...


5. Contoh Tembang Pocung


     pucung 1
bapak pucung
cangkeme madhep mandhuwut
sabamu ing sendhang
pancoan mu lambung kereng
prapteg wisma -
si pucung mutah guwaya
   (klenthing)
    itu si yg q tw smga bermanfaat y :)
Ngelmu iku kalakone kanthi laku Lekase lawan khas Tegese khas nyantosani Setya budya pangekese dur angkara

6. tembang pocung termasuk tembang apa


itu termasuk tebang macapattermasuk tembang macapat

7. Amanat tembang pocung


Dalam sastra Sunda, pocung atau pucung adalah bentuk puisi jenis guguritan. Guguritan sendiri merupakan bagian dari pupuh. Pupuh adalah bentuk puisi yang terikat oleh aturan. Aturan yang ada dalam pupuh, dalam sastra Sunda disebut "guru lagu" dan "guru wilangan".

Amanat yang terkandung dalam tembang pocung adalah tentang petuah atau dalam bahasa Sunda disebut piwuruk. Selain isinya berupa petuah, pocung juga bisa berisi tentang humor atau lelucon. Setiap bait pocung terdiri dari empat baris.

Seperti disebutkan di atas, karena pocung adalah merupakan salah satu jenis dari pupuh, maka pocung terikat oleh "guru lagu" dan "guru wilangan". "Guru lagu" dan "guru wilangan" yang ada pada pocung adalah 12u, 6a, 8i/o, 12a.

8. Baris pertama tembang Pocung adalah : Bapak Pocung dudu adalah?​


Jawaban:

bapak Pocung Dudu watu Dudu gunung

Penjelasan:

itu kak, aku hafal lagunya sedikit.

kalo benar jadikan jawaban tercerdas ya

maaf kalo salah


9. syair tembang pocung 2 bait


Djdnfjdkfneofkwnfjlwmdnfnmdmcmg

10. contoh tembang pocung


Bapak pucung
dudu tampar dudu dhandhung
dawa kaya ua
penclokanmu kayu garing
prapteng griya
si pucung ngetokne cahya
(kawat listrik)

bapak pucung
dudu watu dudu gunung
sabamu ing alas
ngon ingone sang bupati
prapteng merga
sipucung lambehan grana
(gajah)

11. Tembang pocung iku kalebu tembang?​


Jawaban:

Tembang Macapat Dolanan

Penjelasan:

Ikuti Akun Brainly Saya Agar Tidak Ketinggalan Kuis Big Point

________________________________

Mapel : B.Daerah

Kelas : -

Kunci : -

Materi : -

________________________________

JawabanTercerdas

#AyoBelajar

#JadiJuara


12. Ndamel(buatlah) syair / lirik tembang pocung (12u,6a, 8i, 12a)​


Jawaban:

lihat google aja ......

Jawaban:

ada di praktis kls 5 maaf gk jawab lpliss maafmaaf banget


13. buatlah syair tembang pocung dengan bahasamu sendiri!!! ​


Jawaban: negara iki lagipada semprawut

Amarga corona

Kita kudu ngati ati

Kudu sregep jaga karesikan awak

Penjelasan: tema covid-19


14. tuliskan tembang contoh tembang pocung


Bapak pucung.
Renteng-renteng koyo kalung.
Dowo koyo ulo.
Pencoanmu wesi miring.
Sing disobo.
Si pucung mung turut kutho.

(yo itu yang dinamakan sepur).ngelmu iku kalakone kanthi laku
lekase lawan kas
tegese kang nyantosani
setya budaya pangkese dur angkara
 

15. Gawea syair/cakepan "Tembang Pocung" tema : gegayuhan/cita-cita B.jawa :-)


bocah iku sopan santun iku prelu
bekti mring wong tuwa
dhawuhe guru den esthi
sinaua mrih katekan kang den se dya

*ngga buat sendiri,ngambil dr bku b,jawa, sekian :)

16. klebu tembang apa tembang Pocung iku ?


kelebu tembang : Macapat

maaf kalo salah

17. pencipta tembang pocung


kalo tembang pucung sih sunan muria


#maafkalosalah

18. contoh tembang pocung


                                          "Klenthing"

Bapak Pucung.
Cangkeme madhep mandhuwur. 
Sabamu ing sendhang.
Pencoanmu lambung kereng.
Prapteng wisma.
Si pucung mutah guwaya

19. tulisno tembang tuladha tembang pocung


Tembang tuladha tembang pocung yaiku :

Ngelmu iku kalakone kanthi laku

Lekase lawan kas

Tegesane kas nyantosani

Setyo budaya pangekese dur angkara

Pembahasan :

Tembang merupakan suatu lirik atau juga sajak yang memiliki irama nada sehingga dapat juga disebut sebagai lagu. Salah satu tembang yang banyak dikenal oleh masyarakat yaitu tembang macapat. Tembang juga dikenal sebagai lagu tradisional di daerah Bali dan juga dipulau Jawa dengan irama serta ritmenya yang menggunakan laras pelog dan juga slendro.

Sesuai dengan pakemnya, terdapat 11 tembang macapat antara lain :

Maskumambang : Menceritakan manusia dialam ruh.Mijil : Ilustrasi saat proses kelahiran.Sinom : Penggambaran ketika masa muda.Kinanthi : Masa pembentukan jati diri dan mencapai cita-cita.Asmaradana : Masa cinta kasih.Gambuh : Bersatu atau pernikahan.Dhandanggula : Gambaran tentang kehidupan yang mencapai tahap kesejahteraan.Durma : Melakukan sedekah terhadap sesama.Pangkur : Yang berarti menyingkirkan hal-hal yang negatif.Megatruh : Terpisahnya nyawa dari raga.Pucung

Tembang macapat tersebut menggambarkan tentang perjalanan kehidupan manusia.

Pocung merupakan salah satu tembang macapat yang mendeskripsikan tentang suatu perjalanan hidup yang dilakukan manusia paling akhir didunia. Pada tembang pocung ini memiliki filosofi tentang sebuah ritual atau tradisi ketika melepaskan kepergian seseorang yang sudah meninggalkan jasadnya.

Contoh tembang pocung diatas memiliki arti yaitu :

Ilmu dapat diraih dengan melakukan dalam perbuatan.

Dimulai dengan kemauan.

Yang berarti kemauan yang menguatkan.

Ketulusan budi dan usaha merupakan penakluk dari kejahatan.

Pelajari lebih lanjut

Materi tentang paugerane tembang maskumambang https://brainly.co.id/tugas/15963102Materi tentang paugerane tembang sinom https://brainly.co.id/tugas/10922970Materi tentang paugerane tembang pocung https://brainly.co.id/tugas/2800932

Detail jawaban

Kelas : VII

Mapel : Bahasa daerah

Bab : Macam tembang

Kode : 9. 1. 14

#AyoBelajar#SPJ5


20. contoh tembang pocung


bapak pocung
dudu watu dudu gunung
sangkamu ing sebrang
ngon-ingone sang bupati
yen si pocung lambehan granaBapak pocung dudu tampar dudu dhandung,
dawa kaya ula,
penclokanmu kayu garing,
prapteng griya si pucung ngetokne cahya.
(kawat listrik)

Kategori b_daerah