Tembang Menthok-menthok Nggambarake Babagan

Tembang Menthok-menthok Nggambarake Babagan

amanat tembang menthok-menthok tak kandani​

1. amanat tembang menthok-menthok tak kandani​


Jawaban:

Dadi bocah kuwi aja keset atau aja males

Penjelasan:

Semoga membantu


2. Kena ngapa tembang Menthok-menthok kuwi ngemu makna wong sing males mergawe?​


Jawaban:

aing teh ga faham

Penjelasan:

situ teh urang mana atuh


3. Ana tembang menthok menthok ing duwur solahe montok yaiku


Jawaban:

Ana tembang menthok menthok ing duwur solahe montok yaiku

menthok yaiku kewan sing mirip kaya bebek, ya sejenis unggas


4. kepriye isi critane tembang menthok menthok​


Jawaban:

Ngomong Opo Bhs Ape tuh Tak ngerti aku


5. 23. Guru wilangan ing tembang menthok menthok gatra ke 2 yaiku ...​


Jawaban:

10i

Penjelasan:


6. Tembang menthok-menthok ana porang gatra?


Jawaban:

ayam

Penjelasan:

bersuara Entik entok


7. Nilai Budi pekerti ing tembang dolanan menthok menthok yaiku


Jawaban:

dadi manungsa kuwi kudu sregep lan kudu tetep ngedhekake usaha tinimbang terus ngeluh... aja mung males males an lan ora usaha kaya menthok sing isone mung turu ing kandang lan males males an...

semoga membantu dan bermanfaat:)


8. isine Tembang Dolanan menthok-menthok​


Wangsulan :

Menthok utawa Bebek ing tembang Jawa Tengah digunakake kanggo menehi sindiran marang tumindak ala manungsa kang kesed. Yen diterjemahake, tembang Tembang Menthok nduweni teges: ... Manungsa kudu sregep, ora mung turu, lan nduweni aktivitas sing produktif.

Keterangan :

Ngapunten menawi wonten kalepatan. Semoga Bermanfaat Amin YRA


9. Menthok-menthok, Lir-ilir, kidang talun kalebu tembang...​


Jawaban:

kelebu tembang dolanan

Penjelasan:

maaf kalo salah broder


10. pitutur luhur tembang menthok menthok


tembang dolanan. macapat

11. pitutur luhur tembang menthok menthok


Tembang Dolanan yaiku tembang kang ditembangake kanthi dolanan utawa tembang kang ditembangake ing game tartamtu. Dolanan sing dimainake bocah-bocah minangka kegiatan sing nyenengake.

Tembang “Menthok-Menthok” uga ngandhut makna intropeksi diri. Kang mulangake supaya sregep lan sregep nyambut gawe, ora kesed, ora seneng turu lan tansah tumindak becik marang liyan.

Pembahasan

Tembang Dolanan adalah lagu yang dinyanyikan  dalam  permainan tertentu. Lagu-lagu yang ditujukan untuk generasi muda memiliki pelajaran moral spiritual.

Presentasinya sangat menyenangkan karena melibatkan tarian dan permainan. Dengan begitu, nasihat  dalam lagu lebih mudah diterima daripada nasihat  dalam kalimat biasa.

Ciri-ciri tembang dolanan:

Disebarkan yaitu secara lisanBersifat tradisionalBerisi sebuah lirik yang luguHadir di dalam berbagai macam versi atau bahkan varian yang berbedaMempunyai bentuk yang berumus dan berpolaPelajari lebih lanjutMateri penjelasan tentang tembang dolanan yaitu pada link https://brainly.co.id/tugas/28884489Materi penjelasan tentang contoh tembang dolanan yaitu pada link https://brainly.co.id/tugas/6159936Materi penjelasan tentang cirine tembang dolanan yaitu terdapat pada link https://brainly.co.id/tugas/37393264Detil jawaban

Kelas  : SD/ SMP

Mapel : Bahasa Daerah

Bab     : -

Kode  : -

#TingkatkanPrestasimu

#SPJ3


12. sejarah tembang dolanan menthok-menthok​


Dikatakan bahwa , ada orang tua ingin menasihati anaknya supaya bekerja keras dan percaya diri ketika dewasa. Mereka berpikir, bahwa supaya nasihatnya bisa ditangkap anak dan bisa diingat ingat terus diciptakanlah lagu Mentok Menthok. Pas sekali Menthok dapat menggambarkan sikap manusia tersebut. Untuk nama tokohnya tidak diperkenalkan. Soalnya, orang zaman dulu menciptakan lagu, tidak ingin nama pengarangnya diketahui orang banyak. Takut menimbulkan sikap sombong.


13. ing tembang menthok-menthok lakune menthog yaiku​


Jawaban:

kewer kewer

Penjelasan:

kewer kewer

semoga benar


14. 5.Semaken tembang dolanan ing ngisor iki!Menthok-MenthokMenthok-menthok takkandhaniMung lakumu angisin-ngisiniMbokyo aja ngetok, ana kandhang waeEnak-enak ngorok ora nyambut gaweMenthok-menthok mung lakumuMegal-megol gawe guyuTembang dolanan ing dhuwur nggambarake watak sing ....C. malesA. sregepD. prigelB. sopan​


Jawaban:

C. males

Penjelasan:

maaf kalo salahhhh

Jawaban:

C. Males

Penjelasan:

Semoga Membantu:)

15. Tembang menthok menthok


Menthok Menthok Takkandani
Mung Lakumu
Angisin sini sini
Laha Mbok Ojo Ngetok
Ono kandhang wae
enak enak ngorok
ora nyambut gawe

menthok... menthok...
mung lakumu
megal megol
gawe guyu

Menthok menthok tak kandhani
mung lakumu 
anginsin ngisini
lha mbok ojo ngetok
ono kandhang wae
enak enak ngorok
ora nyambut gawe
menthok... menthok...
mung lakumu
megal megol
gawe guyu

Menthok menthok tak kandhani
mung lakumu 
anginsin ngisini
lha mbok ojo ngetok
ono kandhang wae
enak enak ngorok
ora nyambut gawe
menthok... menthok...
mung lakumu
megal megol
gawe guyu

16. golekana tembang menthok-menthok internet atau buku banjur tulisen Titi Laras dan cakepane​


Cakepan Tembang Menthok Menthok

Menthok, menthok tak kandhani

Mung lakumu angisin isini

Mbok ya aja ngethok ana kandhang wae

Enak enak ngorok ora nyambut gawe

Menthok, menthok mung lakumu

Megal megol gawe guyu

Titi Laras

*terdapat pada lampiran


17. Tuliskan cakepan / syair tembang Dolanan yang berjudul menthok-menthok?​


Jawaban:

Menthok, menthok tak kandhani

Mung lakumu angisin isini

Mbok ya aja ngetok ana kandhang wae

Enak enak ngorok ora nyambut gawe

Menthok, menthok mung lakumu

Megal megol gawe guyu

Maaf kalau salah

Semoga membantu :)


18. Apa nilai karakter Tembang Dolanan menthok-menthok​


Jawaban:

Nilai pendidikan karakter yang terdapat pada lirik lagu tersebut adalah mengajarkan kepada anak-anak untuk tidak malas dan bekerja keras dalam melakukan berbagai macam aktifitas. Selain itu, terdapat nilai pendidikan yaitu percaya diri.


19. Menthok-menthok, gajah Lan kupu kuwi kalebu tembang Dolanan Kang nggambarake babagan...​


Jawaban:

Babagan kewan

Penjelasan:

Semoga bermanfaat

Penjelasan:

babagan kewan semoga bermanfaat


20. kepriye watak tembang menthok-menthok​


Jawaban:

Adalah kampung watak menthok-menthok


Kategori b_daerah