Tembung Mutah Kuwaya Tegese

Tembung Mutah Kuwaya Tegese

1 Kapan anggone padha silaturahmi saperlu padha nyuwun pangapuraWangsulana pilah2 Apa kang dikarepake wesi miring ing tembang Pocung iku?3 Sapa kang anggone mlaku Lembehan irung?4 Prapteng wisma si Pocung mutah kuwaya,Apa tegese prapteng wisma?5 Jun utawa klenthing iku kanggo wadhah apa?​

Daftar Isi

1. 1 Kapan anggone padha silaturahmi saperlu padha nyuwun pangapuraWangsulana pilah2 Apa kang dikarepake wesi miring ing tembang Pocung iku?3 Sapa kang anggone mlaku Lembehan irung?4 Prapteng wisma si Pocung mutah kuwaya,Apa tegese prapteng wisma?5 Jun utawa klenthing iku kanggo wadhah apa?​


Penjelasan:

ffcggyyjhyggyetgiyuggjh


2. Apa bedhekane tembang pocung iki? Bapak pocung dudu watu dudu gunung Sabamu ing sendang pencokanmu lambung kering prapteng wisma si pocung mutah kuwaya


Tembang ing dhuwur kalebu Tembang Pocung. Maknane Twmbang Pocung kasebut yaiku klenthing utawa wadhah kanggo ngjupuk banyu.

Pembahasan:

Macapat adalah salah satu jenis tembang atau puisi dalam bahasa Jawa. Macapat merupakan salah satu karya sastra Jawa yang memiliki perjalanan sejarah panjang dan menjadi penyampai pesan.

Tembang macapat juga sering ditemukan saat acara pertunjukan wayang, pentas karawitan, dan materi pelajaran bahasa Jawa.

Penulisan tembang macapat memiliki aturan dalam jumlah baris, jumlah suku kata, ataupun bunyi sajak akhir tiap baris yang disebut guru gatra, guru lagu, dan guru wilangan.

Pelajari lebih lanjut

• Materi tentang pengertian tembang macapat Pocung brainly.co.id/tugas/672279

• Materi tentang contoh berita dalam Bahasa Jawa brainly.co.id/tugas/2058954

• Materi tentang contoh tembang macapat brainly.co.id/tugas/9546038

Detail jawaban

Kelas: -

Mapel: Bahasa Jawa

Bab: Tembang Macapat

Kode: -

#TingkatkanPrestasimu #SPJ3


3. 26. Bapak Pocung dudu watu dudu gunung,sabamu ing sendhang,pencokanmu lambung kering,prapteng wisma si Pocung muntah kuwaya.Tembung wisma ing tembang Pocung iku tegese​


Jawaban:

tembung wisma tegesipun inggih menika *omah*


4. Bapak pucung cangkemmu madhep mandhuwurOmbenmu ing sendhangPencokanmu lambung keringPrapteng wisma si pucung mutah kuwayaTembang iki jenenge???​bhs jawa


Jawaban:

Tembung macapat kang jenenge tembang bapak pucung

Penjelasan:

Maaf kalau salah dan semoga membantu


5. Tegese ukara si pucung wutah kuwaya


Jawaban:

translate

Artinya, bangau tumbuh kuat


6. Pucunga.Bapak pucung, tanpa untu darbe siyungBadanira panjangTutuk ira pan persagiDina-dina pucung nguntal buntutirab. Bapak pucung, cangkemu madhep mendhuwurSabamu ing sendhangPencokanmu lambung keringPrapteng wisma si pucung mutah kuwaya1.Tembung pucung ing ndhuwur ana pirang pada? 2.Saben sapada,tembung pucung dumadi saka pirang gatra/garis?3.Apa batange pada kapisan tembang pucung ing ndhuwur? ​


Jawaban:

1. ana rong (2) pada

2. saka papat (4) gatra/garis

3. a. batangane sabuk

b. batangane klenthing

Penjelasan:

semoga membantu, maaf kalo salah

jadikan jawaban tercerdas


7. Bapak pucung dudu watu dudu gunung Cangkemu madhep mandhuwur Pencokanmu lambung kering Prapteng wisma si pucung mutah kuwaya Isine tembang pucung kuwi yaiku..


pancuran

Penjelasan:

karena pancuran(kendi) itu mulutnya menghadap keatas,kali kita angkat dia bakal tumpah(minum)

.

maaf kalo salah.

.

semoga membantu.

Jawaban:Klenthing

Penjelasan:Batang e yaiku klenthing nyuwun ngapura ngih nik kula luput :)


8. 1.andina ngeresiki latar saben wayah sore. pola saka ukara kasebut yaiku...2.bapak pucung cangkemu marep mangguwursabane ing sandhang, pencokane lambung keringprapteng wisma si pucung mutah kuwaya. coba golekana guru wilangan lan guru lagu saka tembung pucung kasebut! ​


Jawaban ada di gambar ya:)


9. "Prapteng wisma si pocung muntah kuwaya".Tembung wisma ing pratelan tembung iku tegese??a. omahb. pawonc. sumur​


Jawaban:

b. Pawon

maaf kalo salah

Jawaban:

bbbbbbbbbbbbbbb jawbanya


10. PucungBapak pucung dudu watu dudu gunungSabamu ing sendangPencokanmu lambung keringPrapteng wisma sipucung mutah kuwayaenana ceceg-ceceg ngisor iki!Irah-irahane wacan mau​


Jawaban:

pucung

semoga membantumaaf jika salah

jadikan jawaban tercedas ya!!!

11. Tembung liyane kuwaya yaiku …. *​


ing tembang pocung tegese banyu


12. Tegese ukara si pucung wutah kuwaya


Jawaban:

ndak tau Kok Tanya saya

Penjelasan:

yo ndak tau kok tanya saya


13. Tembung kuwaya ana ing tembang pucung tegese...


lagu kuwaya ada di dalam lagu pucung

[maaf kl salah]

14. Bapak pocong cangkemu madhep mang nduwursabamu ing sendhangpincokanmu lambung keringprapteng wisma si pocung mutah kuwayabatangane yaiku !!!!!


batangane jun/klenthing

semoga membantu
klo blh minta id line ya!!

15. Bapak Pucung,cangkemmu medhep mendhuwur sabamu ing sendhang pencokanmu lambung keringprapteng wisma si Pucung mutah kuwayabatange....​


Bapak Pucung,cangkemmu medhep mendhuwur

sabamu ing sendhang

pencokanmu lambung kering

prapteng wisma si Pucung mutah kuwaya

batange klenthing ( wadah banyu)

# Semoga membantu #

answers by " XxWibuCoolxX "


16. Werdine prapteng wisma si pocung mutah kuwaya


Werdine berpura-pura menjadi wisma tamu para pengikut

semoga membantu

17. Jelaskan tentang Perang Mutah!


Pertempuran Mu'tah adalah pertempuran yang terjadi pada 629 M atau 5 Jumadil Awal 8 Hijriah, dekat kampung yang bernama Mu'tah, disebelah timur Sungai Yordan dan Al-Karak, antara pasukan Muslim yang dikirim oleh Nabi Muhammad dan pasukan.

Tanggal dimulai: 629 MTanggal berakhir: 629 M


18. Apa yang dimaksud dengan nikah mutah bagai mana pandangan islam tentang nikah mutah


Jawaban:

nikah mutah(kawin kontrak) adalah pernikahan dalam masa waktu yang telah ditetapkan dan setelah itu ikatan perkawinan tersebut sudah tidak berlaku lagi.

, nikah mutah ini adalah tidak sah dan tidak dibolehkan karena dilakukan dengan tanpa wali dan saksi sehingga menjurus pada tindak perzinahan

Jawaban:

Nikah mutah, nikah kontrak (abjad Arab: نكاح المتعة nikāḥ al-mut'aṯ, harfiah: pernikahan kesenangan[1]), atau lebih dikenal dengan istilah kawin kontrak adalah pernikahan dalam tempo masa tertentu. Menurut Mazhab Syiah, nikah mutah adalah pernikahan dalam masa waktu yang telah ditetapkan dan setelah itu ikatan perkawinan tersebut sudah tidak berlaku lagi. Contohnya, seorang lelaki melakukan perkawinan dengan akad nikah sebagai berikut, "Aku menikahimu selama satu bulan atau satu tahun." Kemudian, wanita itu menjawab, "Aku terima." Maka masa nikah suami-istri akan berakhir dalam waktu sesuai dengan akad tersebut.

pandangan islam adalah islam menganggap perkawinan itu haram

Penjelasan:

semoga bermnafaat


19. Tegese Bapak pucung Cangkemmu madhep mandhuwur Sabamu ing sendhang Pencaanmu lambung kering Prapteng wisma sipucung mutah guwaya


JawabanDalam bahasa Jawa :

Bapak Pocung, lambemu madhep nyang ndhuwur

Biasane lunga ana ing sumber banyu

Carane nggawa ing pinggul kiwa

Tekan omah si pucung nguntahke banyu.

Dalam bahasa Indonesia :

Bapak Pocung, mulutmu menghadap ke atas

Biasa pergi ke sendang atau telaga kecil

Cara membawanya diletakkan di pinggang kiri

Setelah sampai di rumah memuntahkan air.

Penjelasan

Bedhekan utawa batangane cangkriman ing ndhuwur yaiku KLENTHING (KENDI).

DETAIL

Mapel : Bahasa Jawa

Kelas : 6

Materi : Cangkriman

Kata Kunci : Cangkriman tembang

Kode Soal : 13

Kode Kategorisasi : 6.13

-----------------------------

Semoga membantu.


20. PucungBapak pucung dudu watu dudu gunungSabamu ing sendangPencokanmu lambung keringPrapteng wisma sipucung mutah kuwayaIsenana ceceg-ceceg ngisor iki!1. Irah-irahane wacan mau​


Jawaban:

bapak pucung

Penjelasan:

semoga membantu


Kategori b_daerah